Σε μια εποχή στην οποία οι αρχές της δημοσιότητας, της ίσης ευκαιρίας συμμετοχής, της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας δοκιμάζονται έντονα, η ΔΕΗ Α.Ε έδειξε και πάλι την προχειρότητα με την οποία διαχειρίζεται σοβαρά θέματα, όπως αυτό των προσλήψεων. Ο εφιάλτης της ανεργίας καταδυναστεύει πολλούς νέους ανθρώπους και σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το 40% των Ελλήνων θεωρεί, ότι αυτό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στη χώρα μας, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο κατά 7%. Το 66% μάλιστα των Ελλήνων πιστεύει, ότι η κατάσταση της απασχόλησης θα επιδεινωθεί τους επόμενους 12 μήνες, ποσοστό αυξημένο κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Δυσκολότερη η κατάσταση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους, που απειλούνται με το φάσμα της ανεργίας. Όμως αυτό δεν είναι ικανό να «συγκινήσει» τους ανεύθυνο-υπεύθυνους της ΔΕΗ Α.Ε που ορίστηκαν να βγάλουν σε πέρας την διαδικασία επιλογής προσωπικού, έτσι ώστε να το πάρουν σοβαρά υπόψη.
Το 2007 γίναμε μάρτυρες της πρώτης παλινωδίας της εν λόγω επιχείρησης. Προκήρυξε το διαγωνισμό 1/ 2007 για 2.035 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων χωρίς καν να τον περάσει από την νόμιμη διαδικασία που προβλέπει ότι πρώτα ένας διαγωνισμός προσλήψεων πρέπει να πάρει ΦΕΚ, να δημοσιευθεί δηλαδή στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης για να είναι έγκυρος, με αποτέλεσμα όταν τελικά κατάλαβαν το λάθος ο διαγωνισμός να πάει χρονικά, ως προς την διαδικασία αξιολόγησης του, αρκετό καιρό πίσω.
Παράλληλα με τον διαγωνισμό 1/2007 έτρεξε και ο διαγωνισμός 2/2007 που αφορούσε την πρόσληψη 142 ατόμων ανειδίκευτου προσωπικού
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βγήκαν τα αποτελέσματα του εν λόγω διαγωνισμού στα οποία όμως παρατηρείται το εξής τραγικό λάθος: τα 300 μόρια που παίρνουν τα τέκνα τρίτεκνης οικογένειας δόθηκαν δίχως να ληφθεί υπ’ όψη το άρθρο 3 του ν.3454/2006 το οποίο αναφέρει πως: Την ιδιότητα αυτή αποκτούν (άρθρο 3 ν. 3454/2006)
α)Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι: Άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή Φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους και β)στα τέκνα αυτών, όπου αυτό προβλέπεται. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Με λίγα λόγια πως είναι δυνατόν να δίνουν παράλληλα μόρια για ανήλικα τέκνα και μόρια τέκνου τρίτεκνης οικογένειας αφού αυτόματα το ένα αναιρεί το άλλο; Πως είναι επίσης δυνατόν να θεωρούνται τέκνα τρίτεκνης οικογένειας και να μοριοδοτούνται άτομα που είναι γεννημένα πριν το 1983 και 1985;
Όποιος δηλαδή γνώριζε το νόμο της τριτεκνίας και με βάση αυτόν δεν υπέβαλε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης «τιμωρείται» από τη ΔΕΗ, η οποία ταυτόχρονα «επιβραβεύει» το λάθος.
Ακόμα και να γίνουν ενστάσεις και να αλλάξουν τα ονόματα των επιτυχόντων, θα καταλάβουν τη θέση άλλοι υποψήφιοι που πάλι έχουν μοριοδοτηθεί λάθος αφού τα αποτελέσματα στο σύνολό τους είναι λανθασμένα.
Το χειρότερο είναι πως αποδέκτες όλης αυτής της προχειρότητας είναι όλοι οι υποψήφιοι που εύλογα αγωνιούν για την εξέλιξη και την πορεία των αποτελεσμάτων.
http://zouglapress.blogspot.com/2008/07/blog-post_8968.html
Σάββατο 12 Ιουλίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου