Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Οι κάτοικοι της Ποντοκώμης Κοζάνης ψηφίζουν για μετεγκατάσταση λόγω ΔΕΗ

Οι κάτοικοι της Ποντοκώμης Κοζάνης θα ψηφίσουν μεθαύριο Κυριακή για να επιλέξουν την τοποθεσία όπου θα μετεγκατασταθεί το χωριό τους, καθώς η ΔΕΗ έχει γνωστοποιήσει ότι θα εκμεταλλετυτεί το πλούσιο κοίτασμα του λιγνίτη στην περιοχή.


Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του εκλογικού διαμερίσματος της Ποντοκώμης. Αυτοί θα επιλέξουν τη μία από τις τοποθεσίες που προτείνει σχετική έρευνα της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ). Επειτα από προτάσεις των όμορων δήμων και αξιολόγηση εκ μέρους της ΑΝΚΟ, είναι υποψήφιες πέντε θέσεις. Η πρώτη βρίσκεται νότια της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης, η δεύτερη μεταξύ Αργίλου και Βατερού, η τρίτη στον Δήμο Μουρικίου στη θέση Μπορντό, η τέταρτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ασβεστόπετρας του Δήμου Πτολεμαΐδας και η πέμπτη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαυροδεντρίου του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη.

Εφόσον κάποια από τις προτεινόμενες θέσεις συγκεντρώσει το 50% + 1 των ψήφων θα ακολουθήσουν επικυρωτικές αποφάσεις των Δημοτικών Διαμερισμάτων της Ποντοκώμης και του τόπου που θα φιλοξενήσει τον νέο οικισμό. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι μελέτες, χωροθετήσεις και απαλλοτριώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος, ώστε ώς το 2015 να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΗ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: