Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Τα ελληνικά "θαύματα της φύσης" Άλλη μιά ΑΠΑΤΗ..

Τέσσερα ελληνικά φυσικά μνημεία και τοπία διεκδικούν την ένταξή τους στον πίνακα με τα επτά κορυφαία θαύματα της φύσης στον πλανήτη, σε έναν παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Το Απολιθωμένο Δάσος στη Λέσβο, η Σαντορίνη, τα Μετέωρα και ο Ολυμπος ζητούν την ψήφο μας στην παγκόσμια ψηφοφορία για την πρόκρισή τους στον «τελικό» του Ιανουαρίου!

Ο διαγωνισμός για τα επτά θαύματα της φύσης αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου που είχε προκηρυχθεί για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του σύγχρονου κόσμου. Ηδη, για την ανάδειξη των επτά περιοχών που θα αποτελέσουν και τα επτά θαύματα που δημιούργησε η φύση, έχουν προταθεί μέχρι στιγμής εκατοντάδες φυσικές περιοχές, φυσικά μνημεία και τοπία που κατανέμονται σε δεκαπέντε διαφορετικές κατηγορίες.

Η ανάδειξη των επτά εκλεκτών περιοχών θα γίνει με βάση την ψηφοφορία στο Διαδίκτυο. Η διαδικασία ψηφοφορίας όλων των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιανουαρίου 2009, οπότε και θα επιλεγούν οι είκοσι μία περιοχές που έχουν λάβει τους περισσότερους ψήφους. Στην τελική φάση, οι είκοσι μία νικήτριες περιοχές του πρώτου γύρου θα εκτεθούν σε νέα ψηφοφορία, που θα διαρκέσει έως το φθινόπωρο του 2010, οπότε θα αναδειχτούν τα 7 θαύματα της φύσης.

Η ψηφοφορία αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τις ένα δισεκατομμύριο ψήφους μέσω του Διαδικτύου. Οπως είναι φυσικό, κάθε μία από τις υποψήφιες περιοχές ονειρεύεται την ένταξή της στον πίνακα των επτά, που θα σημάνει ραγδαία αύξηση στην τουριστική κίνησή της. Επομένως, τεράστια οικονομικά έσοδα! Γι’ αυτό οι τοπικοί παράγοντες ξεκινούν εκστρατεία προσέλκυσης ψηφοφόρων αφού, όσες περισσότερες ψήφους λάβει μια υποψήφια, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να συμπεριληφθεί στα επτά θαύματα της φύσης.

Για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να επισκεφτεί την ηλεκτρονική διεύθυνση www.new7wonders.com/nature/en/nomination. Στη συνέχεια θα επιλέξει «Are you not yet a New 7 Wonders member? Join now!» και θα συμπληρώσει τα πεδία της φόρμας που θα εμφανιστεί στην οθόνη, δίνοντας τον προσωπικό του λογαριασμό e-mail. Στο πεδίο «Nomination» του «Nomination details» της φόρμας θα πρέπει να επιλέξει το τοπίο που θέλει και τη χώρα στην οποία βρίσκεται. Πατώντας «Submit», θα σταλεί ένα e-mail στο λογαριασμό αυτού που ψήφισε και τον οποίο δήλωσε στη φόρμα. Για να καταχωρηθεί η ψήφος και να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να γίνει επίσκεψη του προσωπικού λογαριασμού e-mail και να επιλεγεί η διεύθυνση που έχει σταλεί στο μήνυμα. Κάθε χρήστης έχει δυνατότητα μιας μόνο ψήφου.

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
Απάτης συνέχεια-μετά την ψηφοφορία για τα νέα 7 θαύματα του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: