Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Αφιέρωμα: Κινητά 3G


Με την ευκαιρία της κυκλοφορία της νέας έκδοσης του iPhone, το kathimerini.gr παρουσιάζει πέντε ακόμη κινητά τεχνολογίας 3G, καθένα με τη δική του ξεχωριστή, ιδιαίτερη λειτουργία.

HTC Touch Diamond

Το HTC Touch Diamond συνδυάζει τις δυνατότητες της υψηλής τεχνολογίας με τον κομψό σχεδιασμό. Με 3D TouchFLO, αμφίδρομο περιβάλλον χρήστη που ανταποκρίνεται στο άγγιγμα, καθώς και δυνατότητα ταχύτατης σύνδεσης στο internet μέσω HSDPA, το Touch Diamond προσφέρει μια πλούσια ηλεκτρονική εμπειρία. Άξιος αντίπαλος ενός φορητού υπολογιστή, σας δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με το Google, το YouTube και τη Wikipedia, όπως ακριβώς θα κάνατε και με μια ευρυζωνική σύνδεση.

Διαθέτει κάμερα αυτόματης εστίασης 3,2 Megapixel, ενώ χάρη στα 4GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης μπορείτε να διατηρείτε όλα τα αρχεία που χρειάζεστε. Το ενσωματωμένο και εξαιρετικά ευαίσθητο GPS θα σας βοηθήσει να βρίσκετε τον προορισμό σας γρήγορα και αποτελεσματικά, όπως θα γινόταν αν χρησιμοποιούσατε μια ξεχωριστή συσκευή πλοήγησης μέσω δορυφόρου.

Sony Ericsson C902

Αν και δεν είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που διαθέτει κάμερα πέντε megalixels, είναι σίγουρα το πρώτο που διαθέτει τόσα εργαλεία για να την υποστηρίζουν.

Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία της, το τηλέφωνο φαίνεται να παίρνει ζωή, με τα εργαλεία της να εμφανίζονται φωτισμένα στην οθόνη. Εκτός από τα κλασικά εργαλεία zoom, ρύθμισης φωτεινότητας και contrast, η συσκευή περιλαμβάνει εφαρμογή δημιουργίας άλμπουμ φωτογραφιών που προβάλλονται σε slideshow, με ηχητική επένδυση της αρεσκείας του χρήστη.

Αν και δε διαθέτει GPS, χρησιμοποιεί την υπηρεσία Google Maps για τον εντοπισμό του χρήστη, ωστόσο με αρκετά μεγάλο περιθώριο απόκλισης. Δίνει όμως τη δυνατότητα χρήσης όλων των υπηρεσιών της υπηρεσίας της Google, κάτι που βοηθάει πολύ στον προσανατολισμό. Ευχάριστη είναι και η πλοήγηση στο Διαδίκτυο, με τον cursor του κινητού να θυμίζει τον κλασικό pointer του PC.

Nokia N77 3G

Το κύριο χαρακτηριστικό και ο πόλος έλξης του τηλεφώνου είναι αναμφίβολα η δυνατότητα παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων. Με την οθόνη 2,4'' που διαθέτει και την απαράμιλλη ποιότητα ήχου, είναι η ιδανική συσκευή για όποιον θέλει να δει τηλεόραση στις μετακινήσεις του.

Ο χρήστης μπορεί μάλιστα να βάλει υπενθυμίσεις για τα αγαπημένα του τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μπορεί να καταγράψει μέχρι και τριάντα δευτερόλεπτα τηλεοπτικής προβολής.

Οι υπόλοιπες λειτουργίες προσφέρουν ότι θα περίμενε κάποιος από ένα Nokia της σειράς N, με MP3 player, κάμερα ανάλυσης 2 megapixel, δυνατότητες πλοήγησης στο Ίντερνετ, email αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές που καθιστούν τη συσκευή φορητό υπολογιστή διαστάσεων τσέπης.

LG KF510

Με έντονο το μεταλλικό στοιχείο στις επιφάνειες του αλλά και την ειδική οθόνη που δεν χαράζει, το KF510 ξεχωρίζει με την ιδιαίτερη αισθητική του. Η ανταπόκριση της οθόνης είναι αξιοσημείωτη, ενώ διαθέτει και πληκτρολόγιο για τους παραδοσιακούς χρήστες που δεν αρέσκονται να πληκτρολογούν σε μία οθόνη.

Η συσκευή διαθέτει κάμερα ανάλυσης τριών megapixel με αυτόματη εστίαση και δυνατότητα λήψης βίντεο. Εκτός από αυτό όμως, διαθέτει εργαλεία διόρθωσης της φωτογραφίας, αλλά και μηχανισμό σταθεροποίησης της λήψης. Επιπλέον, έχει ενσωματωμένο music player και δυνατότητα επέκτασης μνήμης. Διαθέτει εφαρμογή ανάγνωσης αρχείων word και excel.

Motorola ROKR E8

Η σειρά ROKR της Motorola παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη φετινή Electronics Consumers Show και είναι η καινούργια προσθήκη στη συλλογή της εταιρείας. Κύριο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης συσκευής είναι η προσφορά ενός ολοκληρωμένου φορητού ηχοσυστήματος

Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία ModeShift που έχει αναπτύξει η εταιρεία, η συσκευή μετατρέπεται σε mp3 player ή τηλέφωνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Η Motorola έχει επιπλέον ενσωματώσει τη νέα μέθοδο πλοήγησης FastNavigation, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να βρει εύκολα και πολύ γρήγορα τις πληροφορίες ή τα αρχεία που αναζητά.

Ο ήχος που παράγει το ROKR E8 είναι απαράμιλλος, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη λειτουργία stereo που ενδυναμώνει τον δικάναλο ήχο, ενώ διαθέτει equalizer για την προσαρμογή του ήχου στις προτιμήσει του χρήστη.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: