Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Αγωνία και για τη νέα μεγάλη μάχη της Φώφης

Με την ελπίδα να γυρίσει στην οικογένειά της υγιής όπως πρώτα, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπερνομάρχης Αττικής Φώφη Γεννηματά δίνει σκληρή μάχη για τη ζωής της, στο ογκολογικό νοσοκομείο «Memorial» της Νέας Υόρκης.
Με τα αποτελέσματα της βιοψίας μεταφρασμένα στα αγγλικά, από το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», όπου χειρουργήθηκε στο δεξιό μαστό, η Φώφη Γεννηματά έφτασε πριν από λίγες ημέρες στο φημισμένο θεραπευτήριο των ΗΠΑ, με συνοδεία Ελλήνων ιατρών ύστερα από εντολή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Στο ίδιο νοσοκομείο το 1994 είχε νοσηλευτεί ο πατέρας της, ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς, και ένα χρόνο πριν η μητέρα της Κάκια. Φαίνεται όμως ότι ο καρκίνος «στοιχειώνει» την οικογένειά της, αφού εκτός από τους γονείς της, η Φώφη έχασε και τη θεία της (αδελφή της μητέρας της), από την ασθένεια που έχει πάρει πλέον μορφή επιδημίας.

Από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε ότι η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάσχει από επιθετικό καρκίνο στο δεξιό μαστό, στο μυαλό της μια και μοναδική σκέψη ήταν να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και να δώσει εκεί τον αγώνα της. Ετοίμασε λοιπόν τις βαλίτσες της και την Τετάρτη 9 Ιουλίου «πέταξε» για το «Memorial». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το σχήμα χημειοθεραπείας που θα της δώσουν οι ογκολόγοι του «Memorial» μπορεί να το ακολουθήσει και στην Ελλάδα.

Οι Ελληνες θεράποντες γιατροί της πρώην υπερνομάρχη πρότειναν από τη αρχή άμεση αφαίρεση του όγκου, μετά τη διάγνωση που έπεσε σαν βόμβα στην οικογένειά της, ύστερα από μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας που είχαν προηγηθεί. Παρ’ όλο το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό της, κανείς δεν τολμούσε να φανταστεί ότι ο «εφιάλτης» θα την επισκεπτόταν μόλις στα 44 χρόνια της.

Ο χρόνος για τη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου είναι ο χειρότερος αντίπαλος και έτσι η Φώφη εισήχθη με το επώνυμο του συζύγου της (Φωτεινή Τσιούνη), στο Κέντρο Μαστού του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» τη Δευτέρα 23 Ιουνίου.
Αφού υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και λεπτομερή προεγχειρητικό έλεγχο, την επόμενη ημέρα μπήκε στο χειρουργείο και ο διευθυντής του κέντρου Αθανάσιος Πολύχρονης προχώρησε σε μαστεκτομή για την αφαίρεση του όγκου.

Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη -ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της περίπτωσης- και μάλιστα σε δημοσίευμα της «Espresso» πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πολύχρονης είχε δηλώσει: «Η επέμβαση εξελίχθηκε πολύ καλά και η ασθενής είναι σε άριστη ψυχολογική κατάσταση. Ηταν ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και η πορεία της υγείας της ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει εξιτήριο».

Ετσι και έγινε. Την Παρασκευή 27 Ιουνίου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, στα τρία αγγελούδια της. Μάλιστα την επόμενη ημέρα παρευρέθηκε στη Σύνοδο Γυναικών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Σούνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου την καλωσόρισε θερμά και έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία της. Το ακροατήριο της χάρισε ένα ιδιαίτερα ζεστό χειροκρότημα και εκείνη με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να κρατήσει τα δάκρυά της. Ομως δεν κατάφερε να εκφωνήσει την ομιλία της...
Πηγή Εσπρέσσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: