Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Κέρδιζε τα προς το ζην από... βιασμούς!

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα, λέει ο λαός και στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως ταιριάζει γάντι. Ο λόγος για μια νεαρή Σουηδέζα που αποδείχθηκε πως ήταν επαγγελματίας... βιασθείσα, αφού συνήθιζε να καταγγέλλει απόπειρες βιασμού εναντίον της προκειμένου να παίρνει την αποζημίωση από την ασφαλιστική της εταιρεία.

Η απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν η Σκανδιναβή τουρίστρια, που έκανε διακοπές στην Καρδάμαινα της Κω, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για να καταγγείλει την «απόπειρα βιασμού» της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, στην οποία περιέγραφε παραστατικότατα την περιπέτειά της, ο παρ’ ολίγον «βιαστής» ήταν ένας Βρετανός τουρίστας, από τον οποίο κατάφερε να ξεφύγει την τελευταία στιγμή. Οι αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας και έπειτα από υπόδειξή της συνέλαβαν τον «δράστη» προκειμένου να πάρουν τη δική του κατάθεση και να προχωρήσουν στις περαιτέρω διαδικασίες.

Δυστυχώς για τη «βιασθείσα», το ύφος του Βρετανού δεν έμοιαζε με κανενός άλλου συλληφθέντα για τέτοιου είδους υπόθεση, ενώ τα επιχειρήματα που προέβαλε προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του υποστήριζαν την αθωότητά του. Αντιθέτως, η κατάθεση της Σουηδέζας παρουσίαζε πολλά κενά που προβλημάτισαν τους αστυνομικούς και τους υποχρέωσαν να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση. Με τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους επικοινώνησαν με τη Σουηδία ζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για την τουρίστρια. Με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως οι σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον της είχαν αρχίσει από τότε που είχε ασφαλιστεί σε ιδιωτική εταιρεία για τέτοιο ενδεχόμενο. Η ίδια είχε καταγγείλει στο παρελθόν τρεις απόπειρες βιασμού κερδίζοντας ως αποζημίωση από την ασφαλιστική της εταιρεία το ποσό των 600.000 ευρώ! Τελικά η κομπίνα της νεαρής τουρίστριας ξεσκεπάστηκε και αντί του Βρετανού θα βρεθεί εκείνη ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Εσπρεσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: