Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Εβγαλαν ταυτότητα σε απατεώνα λογιστή

Αφελείς ή επιρρεπείς στο χρηματισμό, για τη διευκόλυνση ατόμων εις βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για βαριά αδικήματα, αποδεικνύονται οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της έκδοσης δελτίου ταυτότητας!
Σχεδόν ένα χρόνο μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη της παράνομης έκδοσης ταυτότητας από το τμήμα Ασφάλειας Πετρούπολης στον υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο στις λίστες της αστυνομίας, άλλο ένα κρούσμα έρχεται να πιστοποιήσει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο... βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Και αυτή τη φορά, το κρούσμα της εξ ορισμού αυθαιρεσίας εντοπίζεται σε τμήμα Ασφάλειας της δυτικής Αττικής, όμως αυτή τη φορά αφορά την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία του Χαϊδαρίου.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2008, εκδόθηκε ταυτότητα στο όνομα του λογιστή Κωνσταντίνου Ψ. από την Αλικαρνασσό της Κρήτης, το όνομα του οποίου βρίσκεται αναρτημένο (και μάλιστα σε περίοπτη θέση), στην μπλακ-λιστ της αστυνομίας με τους αναζητούμενους απατεώνες.

Εις βάρος του εκκρεμεί πλειάδα καταδικαστικών αποφάσεων και ενταλμάτων σύλληψης, με τα πιο πρόσφατα πριν από ενάμιση χρόνο, για κατάχρηση μεγάλου χρηματικού ποσού που του εμπιστεύθηκαν πελάτες του και κυρίως επιχειρηματίες του νομού Ηρακλείου, για τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων τους με την εφορία.

Η φήμη του λογιστή άρχισε να ακολουθεί φθίνουσα πορεία από το 2005, όταν διατυπώθηκαν οι πρώτες καταγγελίες για κατάχρηση, και στις αρχές του 2007 εξαφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του από την περιοχή. Εκτοτε, εκδόθηκαν εις βάρος του εγχώρια καθώς και διεθνή εντάλματα σύλληψης, με δεδομένο ότι οι πληροφορίες τον έφεραν να έχει διαφύγει στο εγγύς εξωτερικό.

Παραδόξως, κι ενώ το όνομά του ήταν μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης στοιχείων για τα άτομα που καταζητούνται, στο Police On Line δηλαδή, η ταυτότητα βγήκε κανονικά στο όνομά του, στις 29 Ιανουαρίου, την παρέλαβε και αναχώρησε σαν κύριος από το τμήμα, αντί, όπως θα περίμενε κανείς, να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Ηρακλείου για να λογοδοτήσει και να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Ο λογιστής, μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών, παρέδωσε πιστοποιητικό γέννησης που εκδόθηκε από το δήμο Αλικαρνασσού στις 24 Ιανουαρίου 2008, στο οποίο είχε δηλωθεί ως διεύθυνση κατοικίας του η οδός Μάρνη 64, στο δήμο Χαϊδαρίου Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», από μια πρώτη διερεύνηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν κανονικά σε λειτουργία εκείνη τη μέρα, τα στοιχεία του λογιστή ήταν κανονικά καταχωρημένα στον κατάλογο με τους καταζητούμενους και συνεπώς υπάρχει πιστοποιημένη αβλεψία των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεσή του.

Αυτό που αναμένεται να διερευνηθεί, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις, είναι αν πίσω από τη φαινομενική αμέλεια των αστυνομικών κρύβεται δόλος και δη με οικονομικά ανταλλάγματα.

Η έρευνα που επίκειται να διεξαχθεί θα εξετάσει αν την επίμαχη μέρα οι αστυνομικοί στην Ασφάλεια Χαϊδαρίου μπήκαν στο σύστημα και αν χτύπησαν τα στοιχεία του στο Police On Line. Στην περίπτωση που επαληθευτεί κάτι σχετικό, εκτός από τη διοικητική εξέταση της υπόθεσης, θα εξεταστεί παράλληλα και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης καθώς οι ενδείξεις για χρηματισμό θα είναι κάτι παραπάνω από αποχρώσες.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης, επίσης, είναι ότι ο λογιστής βάσει του διεθνούς εντάλματος σύλληψης για απάτες και σωρεία πλαστογραφιών πιάστηκε πριν από λίγες μέρες στη Ρουμανία, όμως για ανεξήγητους λόγους αφέθηκε ελεύθερους δύο μέρες μετά κι έτσι δεν αναμένεται να εκδοθεί στη χώρα μας για να δικαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ταυτότητες εκδόθηκαν με παράνομο τρόπο στο παρελθόν για ηχηρά ονόματα της παρανομίας, όπως ο Κώστας Πάσσαρης, ο Αλεξάντερ Σολόνικ, ένας απότακτος αστυνόμος που μπλέχτηκε στην υπόθεση του συνδικάτου του εγκλήματος καθώς και ο Απόστολος Βαβύλης.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΡΑΣ
Εσπρεσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: