Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Βαρόνος της ηρωίνης διέταξε τη "σταύρωση" του ναρκομανούς

Με τη βοήθεια δύο αστυνομικών που προσποιούνταν τους εξαρτημένους χρήστες ηρωίνης, ώστε να διεισδύσουν στον κόσμο των τοξικομανών και μετά από τρεισήμισι μήνες επίπονων ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να διαλευκάνουν την άγρια δολοφονία 34χρονου χρήστη που το πτώμα του βρέθηκε στην Πάρνηθα δεμένο μεταξύ δύο δέντρων σε σχήμα σταυρού.

Οι πληροφορίες από την πρώτη στιγμή ανέφεραν ότι πίσω από το φρικτό έγκλημα κρυβόταν ο 34χρονος Αθίγγανος που φέρεται να διακινεί στις πιάτσες της δυτικής Αττικής το 80% της ηρωίνης και είναι γνωστός ως «Παναγιώτης ο χοντρός». Ο τρόμος όμως που είχε δημιουργήσει σε όλους κρατούσε τα στόματα κλειστά και έτσι επιστρατεύτηκαν οι αστυφύλακες για να αντληθούν πληροφορίες από... μέσα.

Το θύμα, Παναγιώτης Κατάρας, είχε εμφανίσει γάγγραινα στο πόδι και γι’ αυτό κυκλοφορούσε φορώντας μια σακούλα. Αυτό τον ξεχώριζε από τους άλλους χρήστες και έτσι δεν άργησαν να μάθουν τι είχε συμβεί. Μερικά βράδια νωρίτερα το θύμα μαζί με φίλο του έκλεψε 250 γραμμάρια ηρωίνης από το σημείο που ο έμπορος έκρυβε τα ναρκωτικά, με συνέπεια να βάλει έξι «δικούς του» να τον βρουν. Ηξερε ότι ο Κατάρας ήταν ο ένας κλέφτης, καθώς κατά τη διαφυγή του ο 12χρονος γιος του που φυλούσε την κρυψώνα τον αναγνώρισε από τη σακούλα στο πόδι.

Η υπόσχεση στους έξι χρήστες ότι θα τους έδινε δωρεάν τις δόσεις τους για δυο μήνες ήταν για κείνους ισχυρό κίνητρο. «Βρείτε τον και κάντε ό,τι νομίζετε για να επιστρέψει τα ναρκωτικά», φέρεται να τους είπε ο... βαρόνος της ηρωίνης. Ετσι οι τρεις Τσιγγάνοι, ο Ελληνας και οι δυο Ρωσοπόντιοι, ηλικίας από 28 έως 42 ετών, μάζεψαν με το φορτηγάκι τους τον 34χρονο από τα φανάρια που συνήθιζε να ζητιανεύει για τη δόση του και τον οδήγησαν σε ερημικό σημείο πάνω από τις ταβέρνες της Πάρνηθας. Εκεί τον ξάπλωσαν, του έδεσαν τα πόδια με ταινία συσκευασίας, του έκλεισαν τα μάτια και ακινητοποίησαν τα χέρια του επίσης με ταινία δένοντάς τα από κορμούς. Χτυπώντας ώς και με πέτρες στο κεφάλι, ζητούσαν να μάθουν πού έκρυψε τα ναρκωτικά που έκλεψε. Εκείνος τους έλεγε ότι ένα μέρος από την ποσότητα την έκαναν χρήση και την υπόλοιπη την πούλησαν, αλλά δεν τον πίστευαν. Τον χτυπούσαν αλύπητα ώσπου υπέκυψε. Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν.

Το πτώμα του βρέθηκε την 1η Μαρτίου από περιηγητή. Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους πέντε από τους έξι δράστες, καθώς και τον έμπορο ηρωίνης (αναζητείται ένας Τσιγγάνος).

ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ
Πηγή Εσπρέσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: