Σάββατο 12 Ιουλίου 2008

Τσίπρας: Τεράστιος ο αντίκτυπος των σκανδάλων

Εντονη κριτική στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και στη Δικαιοσύνη, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Πανελλαδική Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο, άρχισε την ομιλία του με αυτοκριτική τονίζοντας «ότι μετά από μια περίοδο παρατεταμένης «κοιλιάς» του ΣΥΡΙΖΑ, ύφεσης της εξωστρέφειας και της δραστηριότητας που θα έπρεπε να έχει αναπτύξει κατ'εντολή της Πανελλαδικής Σύσκεψης πριν από τρεις μήνες, που έδωσε ελπίδα, μεγάλη δυναμική, προοπτική στον κόσμο της Αριστεράς, αλλά κυρίως στον ανένταχτο κόσμο, πρέπει να πούμε ότι δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτές τις προσδοκίες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε, ότι το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εγχείρημα πρωτότυπο και πρωτοποριακό και χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, έμπνευση και τόλμη, κυρίως τόλμη για να ανοιχτεί στην κοινωνία και να προσπαθήσει να ανατρέψει τη σημερινή πυραμίδα.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις για τα σκάνδαλα ο κ. Τσίπρας είπε, ότι η κρίση είναι βαθιά κοινωνική, υποστηρίζοντας ότι τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έχουν πλέον τους μηχανισμούς απορρόφησης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας και δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα μπορεί να δώσει διέξοδο και να έχει προοπτική και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η φθορά έχει αρχίσει να γίνεται μη αναστρέψιμη και για το λόγο αυτό ο αντίχτυπος των σκανδάλων έχει αρχίσει να γίνεται τεράστιος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι οι πολίτες πλέον δεν μπορούν να εμπιστευτούν κανέναν και γι'αυτό στρέφονται μαζικά στην αριστερά. Και πρόσθεσε :

«Να εμπιστευτεί κανείς την ελληνική Δικαιοσύνη που συναγωνίζεται με την κυβέρνηση σε έναν αγώνα δρόμου για το πώς θα κουκουλωθούν οι αποκαλύψεις; Η Δικαιοσύνη που είχε 6,5 μήνες φυλακή την Τσέκου, αλλά τον κ. Χριστοφοράκο που έχει «λαδώσει» όλο το πολιτικό σύστημα δεν τον κάλεσε καν να καταθέσει;».

Για την υπόθεση Γερμανός, ο κ. Τσίπρας είπε, ότι είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΤΕ, αυτός, ο οποίος σήμερα κατηγορείται, αν και προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα μια ολόκληρη εβδομάδα, να αποκρύψουν το γεγονός ότι του είχαν ασκηθεί κατηγορίες λέγοντας ότι είναι κατά παντός υπευθύνου.

Και αυτό είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ είναι μια ακόμη ένδειξη για το πώς προσπαθούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκρύψουν τις εξελίξεις και να κουκουλώσουν τα πράγματα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: