Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Πυρκαγιά στη Σαλαμίνα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Καπαρέλι Θήβας.

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Σαλαμίνα, δίπλα από το ναύσταθμο. Στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα από τον Πειραιά, ενώ ήδη πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν την κατάσβεσή πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Καπαρέλι Θήβας. Η φωτιά ξέσπασε σε άλσος της περιοχής. Ωστόσο, δεν απειλούνται κατοικίες.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σκύρο

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά στη Σκύρο μετά την συντονισμένη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων που έφτασαν στο νησί από πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, οι φλόγες έχουν αποτεφρώσει τουλάχιστον 6.000 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν σε κατοικημένη περιοχή.

Στο νησί παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, αφού πνέουν άνεμοι έντασης έως και 7 μποφόρ.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κορινθία

Δυο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην Κορινθία. Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.20 στα Αθίκια και η δεύτερη στις 12.40 στο Καλέντζι.

Και οι δυο πυρκαγιές αυτή την ώρα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ ισχυρή μάχη δίνουν και στα δυο μέτωπα για να τα θέσουν υπό έλεγχο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό το συντονισμό του περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπυράρχου, Παναγιώτη Μπονάτσου, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού και στα δυο μέτωπα κάνουν αεροσκάφη τύπου Καναντέρ.

Έσβησαν οι φωτιές στη Ξάνθη

Ενενήντα στρέμματα καμμένης χαμηλής βλάστησης και δασικής έκτασης είναι ο «απολογισμός» της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα στο χωριό Μέλισσα του νομού Ξάνθης. Η φωτιά σβήστηκε το απόγευμα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αν και αποχώρησαν από την περιοχή παραμένουν σε επιφυλακή, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την Υπηρεσία.

Στο μεταξύ, κατασβέστηκε και η άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο χωριό Σήμαντρα του νομού Ξάνθης, η οποία στο «πέρασμά» της κατέστρεψε περίπου 4 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση.

Στο έργο της κατάσβεσης των δύο πυρκαγιών εκτός από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού Ξάνθης, κινητοποιήθηκαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους όμορους νομούς, ενώ συμμετείχαν και δύο αεροσκάφη, βυτιοφόρα οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα των δήμων. Οι δύο πυρκαγιές δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: